Sunday, 10 May 2015

P.R.O.C.E.S.S

Sunday, 10 May 2015
Assalam, hyep and happy mother's day uol.
Tibbah je kan. Tak tahu lah harini nak juga publish post .
And, i have my own reason. ecececehh


Semalam i went for Pidato 1 Malaysia Peringkat Negeri Terengganu at SMK Tengku whatever somewhere in Kuala Berang. Yup, semalam saringan jak. Hahaaa. 
And, 8 out of 21 will be the finalist and need to perform today.
Aku balik awal sebab yup, aku seriously tak ambil serious sangat pon pertandingan ni sebab aku terganggu dgn sangat banyak masalah. So, to be honest (sorry kpd semua yang menyokong), im not prepare well for that. 

Im so sorry. And, after i present my pidato, we were ordered to have a lunch. 
Otw there, ada sekumpulan peserta from daerah mana i forgot, they commend and flatter me ;
"Wow, bagus lah awak pidato tadi, dari mana eh ?" "Unisza, Kuala Terengganu", me replied.
And, two of guru pengiring from different districts also said; "Awak no 1 setakat ni insyallah. Bersaing dgn peserta pertama tu (Peserta pertama adalah Dinie Asyraff okayh)" Ok, thanks puan :)


Dan sebenarnya lepas perform aku dah terdetik nak stop from Pidato. Totally.
Just Focus on debate and participation on other association as i hold the post in that association. 
But, like seriously, like what Dinie said (tak habis habis puji dia, Idola Pidato maybe), kau pelapis aku. You have that. Kau muda lagi. Siapa lagi nak naik ? Goodluck weh.



So, i take it as motivation. To be realized, Yup, to be extraordinary person, its a process.
 Bukan harini kau join something, esoknya you will be the legend immediately. Its impossible. This is  a long time-process. Dinie jadi legend pidato pantai timur bukan sekali je dia participate kan ?

Maka, Insyallah. Aku akan proceed lagi dalam bidang ni. Mana tahu, maybe aku tak boleh menang as a team in the debate group, tapi aku boleh bergerak sorang by pidato. Who knows ? 
Betul cakap Kak Pekna (Hope u read this u'll be proud of me hahaa)

Alhamdulillah, walaupun final (terima kasih Apezh sebab sudi teman, dan macam macam lagi kau buat) harini bukan hari aku, tapi aku percaya, masih ada hari lain untuk aku. Peluang masih banyak, luas terbentang. Tinggal kita mahu rebut atau sekadar lepaskan. It just a start !



#Appreciation kepada semua yang menyokong. Yang sentiasa ada hulurkan tangan. Kirimkan doa. Hantarkan semangat. Terlalu ramai untuk di'mention' , cukup untuk tahu aku berada di sini untuk korang semua :) <3



1 comment:

YassirrHakimi96 said...

Wow. . Hebat. Tahniah : D

BLOG AM_AZNAN © 2014